Home Oferte balneo Romania

Balvanyos

Balvanyos

 

Cai de acces: Feroviare: Gara Tîagu Secuiesc pe linia Sf. Gheorghe — Bretcu si apoi cu autobuzul (curse regulate); rutiere: DN 11 de la Brasov sau de la Bacsu pana la Targu Secuiesc, apoi prin comuna Turia, pe sosea locala; DN 12 de la Brasov sau Miercurea-Ciuc pana la Bixad, apoi pe sosea locala pana in statiune.

Amplasament geografic:

Statiunea balneoclimaterica permanenta Balvanyos, este situata pe versantul sudic al muntilor Bodoc in curbura carpatilor la o altitudine de 840m-950m. Datorita calitatilor terapeutice ale numeroaselor izvoare minerale si emanetilor post vulcanice prezentate sub forma de mofete, statiunea ofera oaspetilor conditiile unei vacante si peisajul atragator al muntilor din imprejurimi si excelente posibilitati pt. tratamente.

Datoritã rocilor vulcanice si sedimentare din sol, emanatiile de bioxid de carbon si de hidrogen sulfurat au favorizat aparitia a mai multor izvoare de apa minerala. Multumitã compozitei lor chimice sunt remarcabile în cure de bãut, în tratamentele afectiunilor stomacale si intestinale; folosite în bãile uscate cu gaz, adicã in mofete, se dovedesc a fi factori curativi naturali pentru cei suferinzi de afectiuni de cord si ale sistemului vascular. Aici, atat apa, cat si gazul au radioactivitate naturalã relativ mare. Linistea, aerul ozonat si bogat în ionuri negative transformã statiunea într-un El Dorado al bolnavilor psihici.

Baile Balvanyos de azi s-a format din contopirea a trei colonii de bai care au functionat odinioara. Cea mai veche este cea care se situeaza în pasul Balvanyos: Pucioasa din Turia (cuvantul "pucios" se referã la mirosul urat al hidrogenului sulfurat), deoarece in pestera Pucioasa din Turia s-au acumulat gaze terapeutice, pe peretele sau se gasesc picaturi de "vitriol" care au fost si sunt si azi folosite de oameni pentru tamaduirea si vindecarea proprie.

 

Grand Hotel Balvanyos 4*

Grand Hotel Balvanyos 

 

 
 



 

 

 

 

 

 

 

 




 

 

 







 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

             disneyland                Israel 2020                      Egiptul Antic

          Facebook -Facebook                                      OSIM                              trofeu                             logo ro 2016

footer1