Home Oferte balneo Romania

                        Sovata 2020

SovataHotel AlunisSovata Hotel Danubius

Statiunea este situata la 65 km de Targu Mures, pe cursul superior al raului Tarnava Mica, in Depresiunea Praid-Sovata la poalele Muntilor Gurghiului. Zona inconjuratoare prezinta un relief colinar, acoperit cu paduri, Sovata fiind plasata la o altitudine cuprinsa intre 475 - 530 metri.
Baile Sovata dispun de bazine pentru kinetoterapie, instalatii pentru electroterapie si hidroterapie, saune, sali de gimnastica medicala, plaje pe malul Lacului Ursu si Lacului Alunis etc.), 1200 locuri de cazare in hoteluri de 1-2 stele si 1200 de locuri in vile de 1-2 stele, toate hotelurile sunt legate prin coridoare de sectiile medicale, un club cu sala pentru jocuri mecanice, sala de lectura, cinematograf, bazine acoperite, discoteci, popicarie. Terenuri sportive, piscine, pescuit, canotaj, skilift - pista moderna de schi.
Statiunea este indicata in principal pentru tratamentul bolilor ginecologice, dar si pentru afectiuni degenerative, inflamatorii si reumatismale, stari posttraumatismale, pentru boli ale sistemului nervos periferic, tulburari endocrine, boli cardiovasculare.
Factorii de cura sunt reprezentati de lacurile helioterme (de exemplu Lacul Ursu), de namolul argiosilicios (Lacul Alunis), de namolul sapropelic (Lacul Negru) si bioclima stimulativa, datorita puritatii si incarcaturii de aerosoli si ioni negativi a aerului.
Baile Sovata se bucura de o clima subalpina, cu veri racoroase (temperatura medie in iulie este de 18,5 grade Celsius) si ierni blande (temperatura medie in ianuarie este de -3,5 grade Celsius). Temperatura medie anuala este de 7,6 grade Celsius , iar media anuala a precipitatiilor este de 750 mm.

Hotel Danubius  Health Resort &Spa Sovata 4*  Hotel Alunis 3* 2020

Hotel Danubius

 

Hotel Alunis Sovata
Hotel  Danubius  Health Resort &Spa Bradet 4*  Hotel Faget 2* 

 Hotel Bradet  Sovata

 

 Hotel Faget Sovata
 
 
 

             disneyland                Israel 2020                      Egiptul Antic

          Facebook -Facebook                                      OSIM                              trofeu                             logo ro 2016

footer1